jan 02

Opleiding & Ontwikkeling is het vakblad voor HRD-professionals. In het decembernummer is een artikel van mij geplaatst over Moodle. Dit is een introductieartikel en voor iedereen die overweegt om de open source leeromgeving Moodle in te zetten wellicht interessant om te lezen.

De titel is ‘Hoe smaakt Moodle?‘ en in het artikel wordt ingegaan op de vraag wat Moodle is en wat Moodle kan betekenen voor u en uw organisatie. Er worden praktische voorbeelden en een aantal implementatietips gegeven. Er wordt duidelijk besproken wat de kenmerken zijn van open source software en de didactische mogelijkheden komen aan bod.

Download het artikel ‘Hoe smaakt Moodle?’ (PDF, 283 KB), reacties zijn altijd welkom!

Update: Op Moodlefacts.nl is een blogpost over dit artikel verschenen.

9 Responses to “Hoe smaakt Moodle? Artikel in O&O”

 1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Marcel de Leeuwe , Imraan Nanhekhan. Imraan Nanhekhan heeft gezegd: @evivantiel "Hoe smaakt Moodle?" Gepubliceerd in vakblad Opleiding & Ontwikkeling http://bit.ly/f90mmu […]

 2. […] de Leeuwe laat (gelukkig!) weer van zich horen. Hij heeft het artikel ‘Hoe smaakt Moodle?’ geschreven welke vorige maand is geplaatst in Opleiding & Ontwikkeling, het vakblad voor […]

 3. Sigrid schreef:

  Hai Marcel,
  Erg mooi artikel. Ik schrijf voor Intergamma een memo waarin ik gemaakte keuzes rondom onze ELO en mijn visie op de ontwikkeling van onze ELO toelicht. Ik zou jouw artikel daar graag als bijlage aan toevoegen want zo duidelijk kan ik niet uitleggen wat Moodle is en dan hoef ik me alleen toe te leggen op wat de academies die we hebben gemaakt voor GAMMA en KARWEI kunnen gaan beteken.

 4. Tobi Boas schreef:

  Dag marcel,

  Een goed artikel dat zeker interessant is voor mensen die nog weinig van moodle afweten.
  Je verwijzing naar het behaviorisme en socio-constructivisme (wat wel moet worden genoemd) zal niet-onderwijskundigen waarschijnlijk niet bekend voorkomen, maar is voor mij wel een heel interessant punt. Heb jij enig idee in hoeverre Moodle volgens het behavioristisch model wordt ingezet en in hoeverre de socio-constructivistische benadering de ruimte krijgt?
  Ik heb zelf het idee dat binnen bedrijven minder ruimte is voor het socio-constructivistisch model, terwijl een goed kennismanagement daar juist gaat om het faciliteren van informeel leren en learning on the job.

 5. Cas Paauwe schreef:

  Dag Marcel,

  Ik krijg de O & O altijd wat later dus dank dat het te downloaden is.

  Ik ga het dus nog lezen, je kennende verwacht ik een boeiend en gedegen artikel.
  Sterkte met je behandelingen !

  Hartelijke groet,
  Cas

Leave a Reply

preload preload preload