jun 08

Al weken gonsde het van de geruchten over een nieuwe iPhone. Op de Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) zijnwwdc vandaag interessante producten aangekondigd waaronder laptops met een zeer lange baterrijduur, en natuurlijk de nieuwe iPhone.

Waarom komt dit op Leerbeleving?

Ten eerste omdat de berichtgeving vanaf dit congres interessant was. Er was bijvoorbeeld iemand die met zijn mobiele telefoon een live videoverslag streamde. Nu was de beeldkwaliteit belabberd maar de audio was prima. Hij maakte hiervoor gebruik van de gratis dienst Ustream.tv. Een jaar of 2 geleden heb ik dezelfde toepassing gebruikt om een presentatie live uit te zenden in een e-Learning traject. Is een aanrader.

Op een andere plek volgde ik een live verslag met foto’s en teksten. Het was door de iPhoneclub.nl gedaan. Hier werd Cover it Live gebruikt. Een mooie en strakke manier om teksten en foto’s te plaatsen op een bestaande webpagina. Ook dit zou prima kunnen in een leeromgeving. Ook deze tool is gratis te gebruiken. Natuurlijk werd er ook nog druk getwitterd.

Ten tweede verwacht ik dat de iPhone een verschil gaat maken in de wereld van e-Learning. De iPhone was de eerste telefoon waarbij internetten gewoon handig werkte. Met de apps en alle nieuwe functionaliteiten is de waarde als leerinstrument alleen maar toegenomen. Nu al leer je talen met de Teleac App (gratis), leer je een stropdas op verschillende manieren stroppen en doe je breinspelletjes. Met name het informeel leren kan goed gefaciliteerd worden met de iPhone.

Ik deel mijn ervaringen als de nieuwe iPhone binnen is en denk vast na over een goede nieuwe educatieve app. Als iemand nog een suggestie heeft dan hoor ik het graag!

ustream De streaming video via ustream.tv.

liveverslag Het liveverslag middels tekstberichten en foto’s.

4 Responses to “Nieuwe iPhone, so what?”

 1. Florina Blokland schreef:

  Marcel, ik ga ervoor: vrijdag 19 juni om 9 uur: bellen 0800 7123 en bestellen!

 2. Marcel de Leeuwe schreef:

  Hoi Florina,

  Mooi, dan kunnen we hem allebei binnenkort uittesten! Succes en ik hoop dat ie snel wordt geleverd. Ik las dat het tot 6 weken kan duren.

  Bedankt voor je ‘Fons-tip’, ik had hem inderdaad ook al gezien. En Evernote schijnt ook heel fijn te zijn.

  We gaan het meemaken!

  Hartelijke groeten, Marcel

 3. Marcel de Leeuwe schreef:

  Er ontstond overigens een parralel discussie n.a.v. deze blogpost op de LinkedIn groep van http://www.e-learning.nl.

  http://www.linkedin.com/newsArticle?viewDiscussion=&articleID=42022507&gid=1925277

Leave a Reply

preload preload preload