jun 01

Vanaf vandaag ben ik niet meer in dienst bij Noordhoff Uitgevers. Na bijna een jaar heb ik mijn werk voor deze educatieve uitgeverij beรซindigd. De doelgroep (basisonderwijs) vond ik fantastisch maar ik kreeg het niet voor elkaar om de digitale leermaterialen te maken die ik voor ogen had. Met een leuke borrel in een cafรฉ in Houten, mooie woorden en een mooi cadeau (boekenbonnen) nog in mijn hoofd ga ik nu een nieuwe richting in.

Per 1 juni treed ik weer in dienst van Stoas Learning in Wageningen. Inderdaad, mijn vorige werkgever. Voor 3 dagen per week ga ik met allerlei innovatieve projecten aan de slag. Weer een grote onderwijskundige uitdaging. De functie die ik vervul is die van ‘e-Learning Adventurist’. Tijd om nieuwe en onbekende wegen in te slaan in e-Learning land.

Daarnaast ga ik zelf mooie projecten uitvoeren via Leerbeleving, mijn eigen bedrijf. Inmiddels heb ik de hele maand juni volgepland met mooie opdrachten en afspraken. Het valt me op hoeveel inspirerende, nieuwe contacten ik al heb opgedaan, er zijn nog vele ideeรซn uit te werken!

page_2

27 Responses to “Nieuwe weg ingeslagen”

 1. Hans de Zwart schreef:

  Stoas mag zich in haar handen knijpen dat jij hun “adventurist” wilt zijn. Gefeliciteerd en ik kijk nu al uit naar de innovatie die jij ongetwijfeld in de komende maanden zult brengen.

  Ciao, Hans

 2. Diana schreef:

  Hee Marcel!

  Welkom terug ๐Ÿ™‚ Tot morgen in Wageningen!

  Groetjes,
  Diana

 3. Marcel de Leeuwe schreef:

  Ha Hans,

  Ik weet dat ik het in ieder geval een feest vind om weer bij Stoas te werken en hoop inderdaad mijn steentje te kunnen bijdragen! Ik zal proberen aan je verwachtingen te voldoen ๐Ÿ˜‰

  @ Diana,

  Dank je wel voor je warme welkom! Tot morgen,

  Hartelijke groeten, Marcel

 4. Wilfred Rubens schreef:

  Goh.Wat een wendingen. Toch niet volledig voor jezelf. Kan ik me wat bij voorstellen. Succes maar weer.

 5. Marcel de Leeuwe schreef:

  Hoi Wilfred,

  Ja, het leven staat niet stil. Zoals al gezegd in een eerdere post toen ik mijn KvK nummer ging halen (https://www.leerbeleving.nl/2009/04/01/naam-en-nummer/) was ik toen aan het broeden op een combi vast/zelfstandig.

  Het heeft erg veel voordelen om beide opties te combineren en het bleek ook moeilijk om een vliegende start te maken als zelfstandige.

  Dank je voor je succeswensen!

  Hartelijke groeten,

  Marcel

 6. Job schreef:

  Ha Marcel,

  je oude plekje is bezet maar voor jou is er altijd een plekje in room eleven ๐Ÿ™‚

  Tof om je morgen weer te zien!

  Ciao!

 7. Marcel de Leeuwe schreef:

  Ha Job,

  Room eleven sounds perfect to me!

  ๐Ÿ˜‰

  Daar doe ik het voor, en tenslotte zit ik meer tijd in cyberspace. Fysieke ruimtes zijn zwaar overgewaardeerd.

  Ik zie je snel! Marcel

 8. Job schreef:

  @marceldeleeuwe vind ik ook, maar mensen ontmoeten irl is dan vaak weer erg prettig ๐Ÿ™‚

 9. Marcel de Leeuwe schreef:

  @Job,

  Jij weer een punt. Fysieke mensen zijn niet zwaar overgewaardeerd! ๐Ÿ™‚

  Marcel

 10. Wytze Koopal schreef:

  Marcel, ik wens je veel succes bij Stoas en natuurlijk ook vooral als kleine zelfstandige!

 11. Marcel de Leeuwe schreef:

  @ Wytze,

  Dank je wel voor je mooie wensen. Beiden bieden veel uitdagingen en mooie dingen denk ik.

  Overigens heb ik voordat ik de deur dicht deed bij Noordhoff je naam nog vaak laten vallen, ik hoop dat dat wordt opgepikt!

  Hartelijke groeten, Marcel

 12. Erik de Jong schreef:

  Joehoe, succes met de ‘nieuwe’ uitdaging! Heel andere rol dan voorheen dus?
  Benieuwd wanneer ik zelf eindelijk word gevraagd voor een transfer terug…

 13. Kaj Rietberg schreef:

  Hoi Marcel,

  veel succes. Naar mijn idee is de combi zoals jij nu doet ook erg leuk en lekker. Wat vastigheid en daarnaast het losse.

 14. Jeroen van Beijnen schreef:

  Gefeliciteerd met je nieuehm oude baan ๐Ÿ™‚
  En veel succes met je eigen zaak!

 15. Stanley schreef:

  Hoi Marcel,

  Leuk om na meer dan 10 jaar de samenwerking te kunnen hervatten! Was goed je weer te zien. Veel succes en op naar de eerste gezamenlijke activiteit.

 16. Carlo schreef:

  Hoi Marcel,

  goede ontwikkeling voor Stoas…. Veel succes en plezier met je beide uitdagingen.

 17. Marcel de Leeuwe schreef:

  @ Erik,

  Thanks! Wel een vergelijkbare rol hoor, al ben ik meer bezig met de voorkant van projecten en het vertalen van de concepten naar de interne organisatie.

  @ Kaj,

  Ja, volgens mij is het een fijne combi waarmee je van beide zijden voordeel kunt behalen. Dank voor je bericht!

  @ Jeroen,

  Dank je wel! Enne…als je ooit nog de richting van e-Learning in wil dan moet je het even laten weten he? ๐Ÿ™‚

  @ Stanley,

  Dat voelt zeker goed! Na de start bij de Open Universiteit en SPC nu bij Stoas. Laten we er een mooie samenwerking van maken.

  @ Carlo,

  Dank je wel voor je wensen! Alles verder goed met jou? Heb jij je (werk)plek gevonden die je zocht? Nog steeds jammer dat ik niet meer projecten met je samen heb kunnen doen, vond het contact erg inspirerend!

  Hartelijke groeten,

  Marcel

 18. Jeroen Rougoor schreef:

  Hoi Marcel,
  Heel veel succes met je nieuwe uitdagingen! Een geweldig leuke en verstandige combi. Ga door met inspirerende ontwikkelingen!
  Grtz
  Jeroen

 19. Marcel de Leeuwe schreef:

  Hoi Jeroen,

  Dank je wel voor je leuke bericht, we komen elkaar ongetwijfeld nog wel tegen! De wereld van ICT en leren is een relatief kleine wereld (en leuke!).

  Hartelijke groeten, Marcel

 20. Jeroen Gerth schreef:

  Grappig! Ik hoor die “klacht” vaker van (Wolters) Noordhoff. Plus het feit dat scholen steeds meer af willen van de macht van dergelijke uitgeverijen en meer richting digitaal willen, ook in het VO. Mist Wolters hier een boot? Naar mijn idee wel. Heb ze ooit in sessie wat ideeรซn en feedback gegeven, maar volgens snapten ze totaal niet waar ik het over had. Prachtige innovatieve projecten van mijn medestudenten werden in de kast gegooid en nooit iets mee gedaan. Jammer.

  Gefeliciteerd met je nieuwe job! Klinkt echt heel interessant en leuk om te doen. Die combi vast en zelfstandig lijkt mij ook wel wat. *is beetje jaloers* Ik hoop je dan in de toekomst nog eens tegen te komen. Succes!

 21. Marcel de Leeuwe schreef:

  Hoi Jeroen,

  Het VO is denk ik nog wat anders. Er gebeurt binnen Noordhoff absoluut veel op het gebied van digitale leermaterialen maar het gaat altijd langzamer dan dat je hoopt. Het is (zeker in het basisonderwijs) ook wel complexe materie en je hebt met veel meer te maken dan puur met de didactiek. En vergeet niet dat de meeste educatieve uitgeverijen al zeer lang bestaan en heel goed zijn in het maken van leermateriaal maar dit is vooral papieren leermateriaal.

  Digitaal leren is echt een andere tak van sport en hiervan is het moeilijk om snel de spelregels te doorgronden of zelfs maar de juist attributen op de juiste manier te gebruiken. En dan hebben we het nog niet eens over het benodigde spelinzicht. ๐Ÿ˜‰

  Dank je voor je felicitaties, het inderdaad een combi die veel opbrengt. En mocht je in de toekomst nog eens over de mogelijkheden bij Stoas willen praten (of andere mogelijkheden) dan hoor ik het graag!

  Hartelijke groeten, Marcel

 22. Luuk Terbeek schreef:

  Ha Marcel,

  De een komt de ander gaat, suc6 in je nieuwe job op het oude nest!

  Grtz. Luuk

 23. Marcel de Leeuwe schreef:

  Hoi Luuk!

  Dank je voor je bericht, we lossen elkaar inderdaad netjes af. Ik hoop dat jij het ook naar je zin hebt als interaction designer bij Bright Alley. Geniet ervan!

  Hartelijke groeten,

  Marcel

 24. Maurice Perdon schreef:

  Hoi Marcel,

  Jammer dat je weg bent bij Noordhoff. Wel heel leuk met je samengewerkt en ik sluit wat mij betreft een samenwerking in de toekomst zeker niet uit.

  Heel veel succes in je nieuwe baan en natuurlijk met je eigen bedrijf.

  Groeten,

  Maurice

 25. Marcel de Leeuwe schreef:

  Ha Maurice,

  Ja, ik vind het ook echt jammer dat het zo is gelopen. Had er graag wat meer van gemaakt. Aan jouw energie en enthousiasme lag het in ieder geval niet (en blijf prikkelende presentaties voor het management maken he?!)

  Dank je voor je wensen en we komen elkaar ongetwijfeld wel weer tegen!

  Hartelijke groeten, Marcel

 26. JoG schreef:

  Veel plezier in jouw nieuwe functie en in het zelfstandig beroep!
  Dat je jouw kennis van de spelregels ten volle moge benutten. ๐Ÿ™‚

  Succes met beide !

 27. Marcel de Leeuwe schreef:

  @ JoG,

  Dank je wel voor je bericht en mooie woorden!

  Hartelijke groeten, Marcel

Leave a Reply

preload preload preload