apr 01

Vandaag (geen grap) heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Voor mij een grote stap. Afgelopen vrijdag heb ik mijn baan als uitgever multimedia bij Noordhoff Uitgevers opgezegd.

Waarom?
Vol energie en met heel veel zin ben ik vorig jaar begonnen bij Noordhoff Uitgevers, bij de afdeling basisonderwijs. Een mooie functie om verantwoordelijk te zijn voor alle digitale lesmaterialen, zowel de leerlingensoftware als de digibordsoftware. Bij een mooi bedrijf. Toch stop ik. Hoewel ik het basisonderwijs fantastisch vind, de collega’s boven verwachting leuk (bij educatieve uitgeverijen werken echt de leukste mensen) haalde ik niet genoeg voldoening uit het werk.

Wat dan?
Graag wil ik meer bezig zijn met innovatieve onderwijskundige e-Learning concepten. Zowel in het onderwijs als in het bedrijfsleven en overheid. De vrijheid is hierbij belangrijk om met echt mooie en prikkelende projecten bezig te gaan. Vandaag heb ik me ingeschreven bij de KvK zodat ik als zelfstandige opdrachten kan gaan doen. Een combinatie vaste baan/zelfstandig is een mogelijkheid, ik ben nu aan het broeden op een voorstel van een mooi bedrijf. Info volgt als er handtekeningen zijn gezet.

Naam?
Op dit blog heb ik gevraagd naar een naam. Ik was al maanden bezig maar vond het erg moeilijk. Op mijn oproep reageerde erg veel mensen, zowel in reacties als in de mail en op Twitter. Erg fijn, superbedankt voor alle suggesties en het fanatieke meedenken.

Hoewel ik erg goede nieuwe namen heb ontvangen (dank Willem [zelfs meerdere goeie], Jim, Chris, Kobus, Job, Fons, Wilfred, Hans, Remko, en de vele onbekende stemmers) hebben de meeste mensen gekozen voor: LEERBELEVING. Ik had het niet verwacht en het was niet helemaal mijn favoriet maar een winnaar is een winnaar. Leerbeleving it is.

Dank je wel voor alle hulp en mooie berichten. Mooi om zoveel fijne reacties te krijgen!

champ

18 Responses to “Naam en nummer!”

 1. Karin Winters schreef:

  Gefeliciteerd ook hier. Ik vind de Leerbeleving de beste keuze! Heel veel succes en hoop dat we heel veel van je mogen horen, zien en wie weet samenwerken. Van Loesje: Leven is het meervoud van LEF

 2. Hans de Zwart schreef:

  Zeker een Brabantse KvK? Ik kreeg in Alkmaar toen ik een jaar of vier geleden mijn eigen bedrijfje begon echt geen Cava!

  Gefeleciteerd en op de naar de eerste mooie zelfstandige opdracht!

  Ciao,

  Hans

 3. Willem schreef:

  Goed, vanavond dus leerbelaving via de Cava en vanaf morgen leerbeloving.
  Ik hoop dat je er een goede leerbeliving aan over houdt!

 4. Wytze Koopal schreef:

  Marcel, gefeliciteerd met deze stap! Ik denk niet dat je spijt gaat krijgen van het zelfstandig ondernemerschap. Ik wens je natuurlijk heel veel succes, en leuke innovatieve projecten.

 5. Job schreef:

  Ha Marcel!
  Mooi man, de kogel is door de kerk đŸ™‚ Ben erg benieuwd waar je als eerste je tanden in zult zetten als zelfstandige. Uiteraard wens ook ik je veel succes!

  ps. hoe beviel de cava?

  ciao,
  Job

 6. Marcel de Leeuwe schreef:

  @ allemaal,

  Dank jullie wel voor deze leuke reacties! En dat flesje maakt toch wat los he?

  Ik weet dat ze het in Eindhoven ook doen dus ik verwacht dat het een landelijke actie is. Toch wel erg leuk. Ik vond het toch een speciaal moment. Doe je niet iedere dag.

  Hartelijke groeten, Marcel

 7. Chris Dorna schreef:

  Van harte gefeliciteerd met het ‘behalen’ van de KvK-nummer. Bij mijn inschrijving destijds bij de KvK in ‘s-Hertogenbosch kreeg ik geen fles. Nu nog een BTW-nummer aanvragen en dan ben je nummertechnisch helemaal op orde. Over de inhoudelijke kant hoef jij je volgens mij gheen zorgen te maken!

 8. Peter Faulhaber schreef:

  Gefeliciteerd met de grote stap. Ben ervan overtuigd dat het iets moois gaat worden!!!!!!!!

  Misschien http://www.netoo.nl/ iets voor jou?

 9. Marcel de Leeuwe schreef:

  @ Chris,

  Dank je wel voor je felicitaties!Zelfs het BTW-nummer is al direct geregeld (ik heb het dus al) omdat ze dit bij de KvK kunnen doen. Je hoeft het dus niet meer zelf aan te vragen bij de Belastingdienst.

  @ Peter,

  Dank voor de felicitaties en de tip. Maar ik heb in Nijmegen onderwijskunde gedaan, dus dan mag ik niet đŸ˜‰

  Hartelijke groeten, Marcel

 10. André Manssen schreef:

  Beste Marcel,

  Van harte gefeliciteerd met deze nieuwe start!
  Ik wens je een heleboel opdrachten toe.

 11. Marcel de Leeuwe schreef:

  Beste André,

  Erg bedankt voor je felicitaties, jammer dat we niet meer hebben kunnen doen maar we komen elkaar wel weer in een andere (leer)context tegen.

  Hartelijke groeten, Marcel

 12. Wilfred Rubens schreef:

  Goh. Dus toch volledig zelfstandig. Da’s pas echt een stap (en dat in deze tijd). Veel succes ermee.

 13. Marcel de Leeuwe schreef:

  Hoi Wilfred,

  Nou, zoals ik boven schrijf ben ik nog in gesprek met een bedrijf om daar een aantal dagen in vaste dienst te komen. Maar als dit niet lukt dan wordt het 100% zelfstandig. Alle opties zijn nog mogelijk en het enige dat zeker is, is dat ik nu een eigen bedrijf(je) heb.

  Hartelijke groeten, Marcel

 14. Kaj Rietberg schreef:

  Hoi Marcel,

  Ik had het niet verwacht, omdat je nog maar kort bij Noordhoff was. Maar goed van je dat jij je passie gaat volgen. Gefeliciteerd!!!

 15. Marcel de Leeuwe schreef:

  Hoi Kaj,

  Nee, ik moet je eerlijk zeggen dat ik natuurlijk ook een jaar geleden niet de intentie had om er maar een zo kort avontuur van te maken. Ik vind het spijtig dat het zo is gelopen, voor mezelf maar vooral voor Noordhoff. En Noordhoff is ook een prima bedrijf om voor te werken maar je kunt niet alles van te voren goed inschatten.

  Tijd om de bakens te verzetten, dank voor je felicitaties!

  Hartelijke groeten, Marcel

 16. Ronny Lohuis schreef:

  Hoi Marcel,

  Wauw, een echte grote stap, gefeliciteerd. Het gaat vast lukken.

 17. Marcel de Leeuwe schreef:

  Hoi Ronnie,

  Dank voor je felicitaties en je bemoedigende woorden! đŸ˜‰

  Hartelijke groeten, Marcel

 18. […] om een nieuwe start te maken in mijn professionele leven. Op 1 april 2009 ben ik als deeltijd ZZP’er gestart met Leerbeleving. Ik had al een blog met die naam en wilde […]

Leave a Reply

preload preload preload