mrt 27

Jouw hulp heb ik nodig bij het kiezen/bedenken van een naam. Waarvoor heb ik een naam nodig? Volgende week woensdag wil ik naar de Kamer van Koophandel om me in te schrijven. Een spannende stap voor mij. Vanaf dat moment gebruik ik deze naam voor mijn e-Learning activiteiten.

namen

Wat doe ik?
Ik ga voor een beperkte tijd (1 a 2 dagen per week) als zelfstandige e-Learning specialist aan de slag. Advies, trainingen en presentaties bij bedrijven, overheid en scholen. Lezers van dit blog weten dat ik dit doe vanuit een kritische, prikkelende, innovatieve en onderwijskundige invalshoek.

Naam kiezen valt niet mee!
Een goede naam kiezen valt niet mee. Een naam moet uniek zijn, niet geregistreerd staan in het handelsregister van de KvK, te gebruiken zijn als domeinnaam, het moet sprekend zijn, direct te spellen, goed te onthouden en onderscheidend. O ja, en het moet ook mogelijkheden bieden voor een mooie visualisatie (logo en huisstijl). Zie de site van de KvK voor meer tips.

En ik wil niet gewoon door het leven gaan als De Leeuwe Consultancy, dat kan altijd nog als ik er echt niet uitkom. Er vielen al vele namen af omdat ze al bestonden.

Aspecten waar ik mee bezig ben geweest:

 • Learning/edu/brain/…
 • Eerst heb ik gezocht naar zaken als vuur, vonk omdat ik vind dat leren niet het vullen van hoofden is maar het ontbranden van vuur.
 • Relatie met mijn achternaam (Lion, Bite).
 • Iets met een dier (lukt niet i.v.m. urls).
 • Andere talen (t/m Esperanto).

Help me en kies mee, en natuurlijk mag je dit aan anderen laten lezen. Hoe meer meningen, hoe beter!

14 Responses to “Hulp nodig voor een naam!”

 1. Chris Dorna schreef:

  Hallo Marcel,

  Ik heb me destijds niet druk gemaakt om een naam. Ik heb even voor je gekeken en http://www.marceldeleeuwe.nl is nog vrij bij zowel SIDN als KvK.

  Heel veel succes!

 2. kobus schreef:

  Ik heb ‘leeuwgierig’ in het lijstje gezet.

 3. Fons schreef:

  Ik vind Leerbeleving nog steeds een heel goed woord. Ik krijg de indruk dat je ook wel graag iets internationaal klinkends wil en daarom heb ik in je lijstje LearningXperience gesuggereerd (het .nl-domein lijkt nog vrij te zijn.)

 4. Marcel de Leeuwe schreef:

  @Chris,

  Dank voor je reactie! Ik denk dat het in ieder geval goed is om mijn eigen naam te registreren, los van het feit of ik die leidend ga gebruiken. Misschien is het wel een goed idee om gewoon mijn eigen naam te hanteren.

  @Kobus,

  Die is ook wel heel leuk bedacht! Al blijft misschien het GIERIG wel hangen 😉 Maar bekt wel lekker.

  @Fons,

  Leerbeleving kan idd ook nog steeds. Het internationale zou mogen omdat ik in het verleden veel Europese projecten heb gedaan (Europese commissie, Raad van Europa etc.) maar het hoeft niet per se.

  @Allen, bedankt voor het meedenken! Ik laat het nog even bezinken. Nog een paar dagen en dan ga ik in ieder geval IETS registreren.

  Hartelijke groeten, Marcel

 5. Wilfred Rubens schreef:

  Zorg ervoor dat je eigen naam een brand is. Dus Marceldeleeuwe.nl

 6. Hans de Zwart schreef:

  Helemaal met Wilfred eens: zolang je een eenmansband bent lijkt me dat de beste oplossing.

  Succes!

  Hans

 7. Remko Boers schreef:

  Ik zou het niet te moeilijk maken. Leerbeleving.nl of Marceldeleeuwe.nl. Beide prima, lijkt me.

 8. Marcel de Leeuwe schreef:

  @ Wilfred,

  Daar zit wat in. Voor de url geldt het zeker dat het een goeie is. Alleen weet ik niet of “Marcel de Leeuwe, e-Learning advies en training” of “De Leeuwe Consult” nou bekt. Ik vrees dat ik mijn naam niet echt mediageniek vindt. Weistra Consult of Rubens dat klinkt toch beter dan de mijne.

  @ Hans,

  OK, clear! (hoe stond jij eerst geregistreerd).

  @ Remko,

  Bedankt, jullie zitten alle drie op 1 lijn.

  Hartelijke groeten, Marcel

 9. Willem schreef:

  Ik heb mijn suggestie bij de poll ingevuld, maar verklap hem hier niet om te voorkomen dat een ander ermee op de loop gaat.
  Wat betreft de naam heb ik dezelfde twijfel als jij. Ik moet er niet aan denken als willemkarssenberg.nl door het leven te gaan. Veel te lang en dekt op geen enkele manier de lading.
  Ik zou ook liever datgene wat ik doe willen benoemen en uitdragen, juist zodat (later) eventueel ook anderen onder die naam kunnen opereren en het los komt te staan van één persoon. Als ROC bijvoorbeeld zou ik niet snel zaken doen met een bedrijf dat uit één persoon bestaat. Wat als die geen zin meer heeft?
  Met alle respect voor Harm, wat zegt Weistra consulting mij als ik de persoon niet ken? Zelfde geldt voor Rubens, is dat die schilder? Ik denk bij die naam altijd aan mollige vrouwen!
  Een term als leerbeleving kan je heel erg aanspreken… of je vindt het veel te soft en besteedt je geld liever aan iets als Twijnstra, Knudde en Partners.
  Doe vooral niet iets met “Partners” erin, want dan weet iedereen gelijk dat het om veel geld gaat!
  Veel succes met je zoektocht en ik ben heel benieuwd wat het uiteindelijk wordt.
  Maar wat natuurlijk veel belangrijker is dat is dat je je ei en je talent kwijtkan en dat je er een leuke boterham aan overhoudt…

 10. Marcel de Leeuwe schreef:

  @ Willem,

  Erg bedankt voor je uitgebreide reactie en je eerder ingestuurde suggestie! Een goede naam bedenken valt niet mee. Ik denk dat Wilfred jouw associaties met een groot schilder en bijbehorende modellen niet heel erg vindt maar je snijdt wel het probleem aan van je eigen naam als ‘brand’. Aan de andere kant kent iedereen bijvoorbeeld wel jouw naam dus dan is het minder moeite om je eigen naam te gebruiken als merk dan wanneer je iets nieuws gaat bedenken.

  Partners laat ik er in ieder geval uit en ik zal ook geen kreten als ‘leading’, ‘beste’ of andere kreten gebruiken. De kracht en waarde moet blijken uit de diensten en de kwaliteit, en niet uit een reclameslogan.

  De stemmen lopen nog binnen maar uiterlijk woensdag kies ik de naam. Jij bedankt voor het meedenken en je originele suggestie!

  Hartelijke groeten, Marcel

 11. Job schreef:

  Ha Marcel,
  Ik ben het eens met Willem, door het leven gaan als marceldeleeuwe.nl spreekt voor mijn niet echt tot de verbeelding. Ook internationaal vind ik m niet sterk. Voor mij zou een naam creatief en simpel moeten zijn. En voor mij hoeft een naam niet gelijk de lading te dekken (iets met edu of learning voelt meteen een beetje wollig) maar ik vind het een pre als je je keuze voor die naam met enige uitleg kan toelichten. Maar poeh wat is het moeilijk. Ik blijf nog even nadenken… succes!

 12. Job schreef:

  ps… je blog staat nog op wintertijd zie ik 🙂

 13. Willem schreef:

  Het is woensdag, dus…. wat is het geworden?
  of was het een 1 april grap om aan te kondigen dat je voor jezelf ging beginnen?
  In dat geval ben ik er lekker ingestonken;-)

 14. Marcel de Leeuwe schreef:

  @ Willem,

  Het is woensdag, en het is geen 1 april grap. Ik ga zo mijn blogpost schrijven.

  Dank je!

  Hartelijke groeten, Marcel

Leave a Reply

preload preload preload