mrt 08

Tijd om een nieuwe start te maken in mijn professionele leven. Op 1 april 2009 ben ik als deeltijd ZZP’er gestart met Leerbeleving. Ik had al een blog met die naam en wilde graag als onafhankelijk adviseur en trainer verder. Vanaf 2004 was ik in dienst van Stoas Learning en daar heb ik de laatste 3 jaar 3 dagen per week gewerkt en gecombineerd met mijn eigen activiteiten. Nu heb ik mijn baan opgezegd.

Verder als zelfstandige!

Per 1 april a.s. ga ik 100% als zelfstandige werken. Nadat ik kanker kreeg moest ik heel voorzichtig omgaan met mijn beperkte energie. Ik merkte dat ik met de activiteiten die ik voor mezelf deed meer energie kreeg dan met de Stoas werkzaamheden. Dat ligt niet aan Stoas want ik heb daar prima en met veel plezier gewerkt maar ligt wel aan de vrijheid en verantwoordelijkheid en de soort activiteiten die ik zelf uitvoer. Daar kan ik mijn passie helemaal uitleven en dat voelt goed. Graag neem ik verantwoordelijkheid voor de kwaliteit die ik lever. Een onafhankelijke positie voelt als vrijheid. Ik wil bij deze de collega’s bij Stoas nog eens heel erg bedanken voor de fijne jaren en mooie projecten. En voor de onvoorwaardelijke steun die ik kreeg tijdens mijn ziekteperiode. Dat is heel waardevol voor mij. Ik ben door de kansen die ik bij Stoas kreeg erg gegroeid als e-Learning professional.

Huidige projecten

Momenteel ben ik met een aantal hele prikkelende en motiverende projecten bezig. Zo ben ik hoofddocent van de Fontys post hbo-opleiding e-Learning, ben ik hoofddocent van de SBO Opleiding Onderwijskundig e-Learning Ontwerper, adviseer ik Euroforum Uitgeverij op het gebied van digitaal uitgeven, ontwerp een e-Learning concept voor een grote landelijke uitgeverij en begeleid een grote supermarktketen met een herzien e-Learning concept en begeleid ik ze naar de implementatie van een nieuwe leeromgeving.

Daarnaast ben ik actief met presentaties en workshops in de medische hoek zoals zorginstellingen en ziekenhuizen. Een doelgroep waar ik erg graag werk met gemotiveerde professionals die met een kritische en eerlijke blik naar e-Learning kijken. In huis wordt er erg veel mooi materiaal gemaakt.

En daarnaast ontstaat nu de tijd om meer Apple gerelateerde activiteiten uit te gaan voeren.

Maak jij ook een stap?

Vandaar de nieuwe stap. Dus als je nog een goede training of coaching zoekt op het gebied van e-Learning, of als je je concept wilt innoveren zodat je echt krachtige e-Learning krijgt of als je iets meer wilt met zaken zoals digital storytelling of mobiel leren dan hoor ik het graag. Als je een kritische maar innovatieve onderwijskundige sparringpartner zoekt dan ben je bij mij aan het juiste adres.

42 Responses to “Nieuwe start als zelfstandig professional!”

 1. Douwe schreef:

  Gefeliciteerd, Marcel!
  Goed dat je na een lastige periode stapje voor stapje vooruit bent gegaan, een mooie lange wandeltocht gemaakt hebt en nu een grote sprong waagt! Dat komt helemaal goed!

  Succes namens de kikkers!

 2. Wilfred Rubens schreef:

  Dapper. Heel veel succes. Ik wist je al te vinden, en nu helemaal.

  • Marcel de Leeuwe schreef:

   Hoi Wilfred,

   Dank je wel voor je woorden én voor steeds maar weer de leuke contacten die je mijn kant op wijst. Wordt erg gewaardeerd! door mensen zoals jij voel je je als zelfstandige helemaal niet alleen staan.

   Hartelijke groeten, Marcel

 3. Arnout Vree schreef:

  Van harte gefeliciteerd Marcel! Goed om te zien dat passie groter is dan de (eventuele) onzekerheid.

 4. Rene Persoon schreef:

  Ha Marcel,

  Dat is een mooie stap, gefeliciteerd! Ondernemen is leuk, geniet ervan!

  René

 5. Hoi Marcel,
  Wat een mooie stap! Zeker naar zo’n periode, knap! Heel veel succes en plezier in de opdrachten, je zal het wel druk krijgen!
  Hartelijke groet, Nicole

  • Marcel de Leeuwe schreef:

   Hoi Nicole,

   Dank voor je succeswensen. Ik denk dat ik voldoende aanknopingspunten heb voor mooie projecten. De drukte wil ik wel beperken. Juist een goede balans tussen werk, privé en herstellen is voor mij nu belangrijk.

   Hartelijke groeten, Marcel

 6. Rinske Piek schreef:

  Hé Marcel,

  Geweldig man! Gefeliciteerd. Ik wens je heel veel succes en heel veel geluk.

  Liefs,

  Rinske

 7. Cas Paauwe schreef:

  Ha Marcel.
  Het ondernemersbloed blijft borrelen ! Prachtig.
  Veel fruit eten, vooral apples,

  Veel succes. Ik blijf je volgen
  Hartelijke groeten
  Cas

 8. Ser schreef:

  Gefeliciteerd Marcel,

  Een stap met lef! Stiekem jaloers op je.
  Veel succes

  Groet,
  Ser

 9. Fons schreef:

  Op naar mooie dingen!
  Ik hoop en verwacht dat we mooie dingen kunnen gaan doen. 🙂

 10. Edvard Spaapen schreef:

  Kijk, zo moet dat dus!
  Gefeliciteerd. En welkom bij de durvers.
  Tot gauw?

  • Marcel de Leeuwe schreef:

   Hoi Edvard,

   Ik weet niet of het zo moet maar voor mij kan het zo wel! Dank voor je felicitaties!

   Ik zou het leuk vinden om af te spreken, laat maar wat passende data horen (marcel@leerbeleving.nl), dan neem ik de Bossche Bollen mee! 😉

   Hartelijke groeten, Marcel

 11. Job schreef:

  gaaf man! Gezien bovenstaande reacties nu al een succes!

 12. Anita schreef:

  Hoi Marcel,
  Een mooie stap. Veel succes!

 13. Remko Boers schreef:

  Hoi Marcel,
  Vanaf mijn bescheiden plaats als collega blogger wil ik je ook van harte succes wensen. Het klinkt als een logische goede stap.
  Ik blijf je volgen.
  Groet,
  Remko

 14. Olaf schreef:

  Beste Marcel,
  Hoewel ik het een bijzonder grote aderlating vind voor Stoas heb ik bijzonder veel respect voor je keuze.
  We hebben, helaas, niet zoveel met elkaar van doen gehad, maar ook ik herken dat je enorm waardevol voor Stoas bent geweest.
  Ook veel waardering hoe je met je ziekte bent omgegaan! Dat getuigt van een buitengewoon positief karakter!
  Heel veel succes met Leerbeleving! Ik blijf je volgen.
  Groeten,
  Olaf

  • Marcel de Leeuwe schreef:

   Beste Olaf,

   Dank je wel voor je warme woorden. Met een verdrietig én goed gevoel neem ik afscheid van Stoas. Als de omstandigheden anders waren geweest was wellicht de keuze anders geweest maar dit voelt als een stap die me nu veel goed gaat doen.

   Dank voor je wensen en ik blijf jou ook graag volgen!

   Hartelijke groeten, Marcel

 15. Stanley schreef:

  Joost Steins Bisschop had in zijn speeches wel eens het item ‘zij die gaan en zij die komen’. We kennen elkaar nu ruim 15 jaar en hebben bij 3 verschillende oranisaties met elkaar samengewerkt. Het was een komen en gaan. Je gaat nu weer, een groot verlies voor Stoas, maar uiteindelijk geen verrassende keus. Dit is waar je passie ligt, waar je je energie vandaan haalt. En energie is wat je nu zo hard nodig hebt. Heel veel geluk en succes met alles en we gaan elkaar nog zien. Groeten, Stanley

  • Marcel de Leeuwe schreef:

   Ja, dat was vaak net voordat hij een zelfgemaakt lied inzette 😉

   Heel erg bedankt voor je mooie en gemeende woorden Stanley. Onze wegen zullen elkaar blijven kruisen en soms lopen we op dezelfde weg. En als dit niet is dan zoeken we elkaar wel op!

   Hartelijke groeten en bedankt voor al die jaren Stanley. En jij hebt het vuurtje verder aangewakkerd toen ik bij je afstudeerde bij de OU.

   Marcel

 16. Erik de Jong schreef:

  It’s … kgggstttt… a small step for man, a giant leap for mankind

 17. Sigrid Stavenuiter schreef:

  Wat gaaf Marcel!
  Ik wens je veel geluk en heel veel mooie nieuwe klussen.
  Zolang je mensen blijft inspireren zoals jij dat zo goed kunt, wordt lerend Nederland er iedere dag een stukje mooier op.
  Groet!

  • Marcel de Leeuwe schreef:

   Hoi Sigrid,

   Wat gaaf dat je zo’n reactie plaatst! Dank je wel voor je mooie woorden en voor je gelukswensen. En dat inspireren gaat altijd twee kanten op. Dus bij deze: dank daarvoor!

   Laten we samen lerend Nederland wat mooier maken! 🙂

   Hartelijke groeten, Marcel

 18. Sjoerd schreef:

  Hi Marcel,

  Inmiddels ben je 13 dagen full time zelfstandig. Hoop dat het goed bevalt. Als ik ook maar iets op wil zoeken in google over e-learning kom ik meestal bij jou terecht en dan komt er altijd een glimlach op mijn gezicht. Bijvoorbeeld met zo’n typische Marcel Start knop op je webblog.

  Ik ben een van de studenten van de Fontys post HBO opleiding en ik ben blij voor de volgende lichting dat je dat blijft doen. Dan zit het met die opleiding wel goed! Dus toekomstige studenten die dit lezen: zorg dat je vooraan zit!

  Ik vind je een enorm inspirerende persoonlijkheid met gevoel voor vakkennis, niet zozeer als docent die alles weet, maar als coach en inspirator. Ik wens je een glanzende voortzetting van je cariére toe.

  groet,
  Sjoerd

  • Marcel de Leeuwe schreef:

   Hoi Sjoerd,

   Wow, dank je wel voor je prachtige woorden. Pfff….meestal heb ik best een antwoord paraat maar nu weet ik even niet wat te zeggen.

   Dank je wel en het was een plezier om met jou samen in een leertraject te zitten. Het mooie aan lesgeven is dat je altijd het meeste leert van iedereen!

   Ik hoop je weer eens tegen te komen, de e-Learning wereld is klein!

   Hartelijke groeten,

   Marcel

 19. JoGnet schreef:

  Veel plezier en succes Marcel !

 20. Erika schreef:

  Hi Marcel,

  Op eigen benen komt zo’n grote stap vast goed!

  Heel veel succes,
  lieve groet,
  Erika

 21. Mariska schreef:

  Hoi Marcel!

  Ik zit voor wat “leuke plaatjes” bij mijn afstudeerwerkstuk wat te googelen, kom uit bij een plaatje van Einstein en zie dat ik op jouw site ben beland; wat grappig toch weer!

  Volgens mij loopt het goed met je eigen bedrijfje toch? Gelukkig maar! Ik vind het ook bijzonder stoer van je dat je die stap hebt gezet. Echt goed!

  Groetjes uit Oss!

  • Marcel de Leeuwe schreef:

   Hoi Mariska,

   Dat je via ‘Einstein’ op mijn blog terecht komt doet me heel goed! 😉 Er zijn slechtere zoektermen om ergens te komen.

   Het loopt inderdaad erg goed met mijn eigen activiteiten. Super leuke klanten en opdrachten en ik krijg er erg veel energie van. En dat kon ik goed gebruiken.

   Groeten terug van ons!

   Marcel

Leave a Reply

preload preload preload