aug 14

Helaas ben ik niet een van de gelukkige die een iPhone bezitten. Maar het gemis wordt iets verzacht door mijn iPod touch. Een heel fijn ding waar ik dagelijks gebruik van maak. Mijn iPod mini gebruik ik voor de pure muziek (bijvoorbeeld tijdens het sporten) maar de iPod touch gebruik ik voor vodcasts en om wat te surfen. Die video-podcasts zijn echt geweldig.

Kleine programma’s
Sinds kort zijn ook kleine programmaatjes te koop, de meeste minder dan 10 euro. Ik heb al verschillende educatieve apps gekocht waaronder:

  • Brain Challenge;
  • FlashMath;
  • StudyCards.

Geniale interface
Maar het geniale van de iPod touch is de interface, de manier waarop het apparaat met u communiceert. De interface is zeer vergelijkbaar met de iPhone. Het is zo natuurlijk gemaakt dat de genialiteit niet eens opvalt. De verschillen tussen Mac OSX en Windows vind ik zelf niet heel boeiend. Mijn beide laptops werken prima en kunnen andere dingen beter. Maar de interface van de iPod touch/iPhone is werkelijk adembenemend goed. Zelfs na een half jaar gebruik is het elke keer weer genieten.

Kinderspel
Het is zo kinderlijk eenvoudig dat zelfs mijn zoon van nog geen 2 jaar met mijn iPod aan komt lopen en dan vraagt of hij foto’s of een filmpje mag bekijken. En dat bladeren gaat dan zonder uit te leggen nog heel aardig. Dat lukt me niet met mijn laptops.

2 Responses to “iPod touch is kinderspel”

  1. […] Sterker nog: een grote groep mensen zal het waarderen als de interface eenvoudiger en aantrekkelijker wordt. Kijk naar het succes van de iPhone/iPods. Daar is de interface zeer eenvoudig en goed ontworpen. Iedereen kan snel, zonder uitgebreide leercurve, het apparaat gebruiken.  Mijn zoon wist al toen hij heel klein was hoe hij door foto’s moest bladeren (zie het filmpje). […]

  2. […] Touch en iPhone. Voordat ‘ie 2 jaar oud was, bladerde hij al door foto’s. Zie eerdere blogpost. Hij probeert nu ook door over het scherm van mijn MacBook te wrijven naar een volgende pagina of […]

Leave a Reply

preload preload preload