jul 28

Welke leerervaring is u bijgebleven? En waarom? In trainingen waarbij we het hebben over de kracht van e-Learning laat ik lerenden hun ogen dichtdoen en een ervaring uit het verleden terughalen. Hierna halen we uit de verhalen de ingrediënten die ervoor zorgen dat een leeractiviteit echt onthouden wordt.

Een mooi boek hierover is de Plakfactor, de Volkskrant heeft er al eerder een online cursus over gemaakt. Dit beschrijf ik in een eerdere post. In deze post leg ik uit waarom het boek goed is.

De Volkskrant heeft nu een uitnodiging om met uw eigen verhaal te komen.

De Beste Les
Vertel jouw verhaal over die ene les die je het beste is bijgebleven!

Vertel je verhaal
In vervolg op de online cursus De Plakfactor met het gedachtegoed van het gelijknamige boek van Dan en Chip Heath zijn wij op zoek naar verhalen over docenten die hun lessen zo beeldend maakten dat je ze zoveel jaren later nog weet na te vertellen.

Wie was die docent of leraar, wat vertelde hij of zij en weet je nog waarom je zo onder de indruk raakte? Ben je er zelfs naar gaan handelen? Heb jij zo’n verhaal?

Schrijf jouw verhaal (maximaal 1 A4 à 450 woorden) en stuur het ons toe. De 100 beste verhalen worden gebundeld in het boek ‘De beste les’ en de schrijvers ontvangen een exemplaar van het boek. Je kunt je verhaal inzenden t/m 15 september.

Elke week lees je wel weer iets nieuws over het onderwijs in de krant. Maar de essentie van onderwijs wordt zelden belicht. Het belangrijkste blijft buiten beeld: de interactie tussen docent en student, het contactmoment. De kunst van het lesgeven is en blijft het ‘laten plakken’ van een verhaal.

U kunt meedoen aan de wedstrijd door uw verhaal in te sturen via www.plakfactor.nl

Natuurlijk mag u ook uw verhaal in de comments zetten, maar anders lees ik het graag in dit boek.

3 Responses to “Vertel je verhaal; uitnodiging”

 1. Job schreef:

  Ha Marcel,
  Leuk idee van de volkskrant, ga eens goed nadenken over de leerervaring die mij het meest is bijgebleven.

  (off-topic: de rode button “vertel je eigen verhaal” is een link die naar een lege pagina gaat…)

  Ik hou je op de hoogte.

  Job

 2. Marcel de Leeuwe schreef:

  Ha Job,

  Ja een leuk idee, en het lijkt me ook een leuk en heel interessant boekje om te lezen. En natuurlijk om erin te staan! Dus ik lees graag je verhaal. 😉

  En bedankt, de foute link heb ik verwijderd.

  Hartelijke groeten, Marcel

 3. […] uitgegeven met verhalen uit de klas die je zijn bijgebleven. Een half jaar geleden stond er een oproep op de site en in de krant om verhalen in te zenden. De wedstrijd was geïnspireerd door het boek De […]

Leave a Reply

preload preload preload