jul 21

Wilfred Rubens meldde in een post dat hij weer een boek had besteld. Wilfred vermeldt dat hij de meeste informatie haalt uit blogs en sites. Dit gaat overigens ook de diepte in omdat het soms omvangrijke artikelen en e-boeken zijn.

Ik merk dat ik ook veel informatie van het web haal maar dat ik dol ben op papieren boeken en dat die vaak de verdieping aanbrengen waar ik naar zoek. Als ik geprikkeld word door een bepaalde post of bericht zoek ik een boek met dat onderwerp. Inmiddels staan er nog zeker 15 boeken te wachten om gelezen te worden. Ik kan niet de drang bedwingen om nieuwe -papieren- boeken te bestellen.

De afgelopen twee weken heb ik me onder het tentdoek vastgebeten in diverse boeken. Van mijn collega’s bij Noordhoff had ik een heel pakketje romans meegekregen (uit de Lijsters-serie).

Niet werkgerelateerde boeken waarvan ik heb genoten:

 • Verloren zoon van J. Bernlef
  [wel aardig maar niet geweldig]
 • Montyn van Dirk Ayelt Kooiman
  [mooi verteld verhaal van een oorlogsveteraan die vecht voor en tegen het leven]
 • Siegfried van Harry Mulisch
  [prachtig boek over een nooit ontdekte zoon van Hitler]

Werkgerelateerde boeken waarvan ik heb genoten:

 • Mediapsychologie van Ard Heuvelman en Bob Fenis
  [goed boek over het vakgebied]
 • Kleine verhalen van Kees J.M. van Haaster
  [over digital storytelling]
 • Zin! van AndrĂ© Meiresonne
  [over leidinggeven aan jezelf en anderen]
 • Generatie Einstein van Inez Groen en Jeroen Boschma
  [over nieuwe generatie gebaseerd op onderzoek]

De boeken uit de laatste categorie zal ik uitgebreider bespreken de komende weken.

Leave a Reply

preload preload preload