jan 04

Dit boek moet u lezen. Als u tenminste ervoor wil zorgen dat uw ideeën wel bijblijven. Of het nou gaat om ideeën en concepten in een leersituatie of om de inhoud van een promotietekst, dit boek zorgt ervoor dat ze beter blijven plakken.

Door een collega werd ik geattendeerd op de Nederlandse vertaling van het boek ‘Made to Stick’ geschreven door de gebroeders Heath. De inhoud van het boek besprak ik al eerder op mijn andere blog.

boek

Voor mijn gevoel is de vertaalde titel en de nieuwe omslag minder pakkend dan het origineel maar ik weet niet of de rest van de boodschap net zo goed overkomt als de Engelse tekst.

De Volkskrant verkoopt niet alleen het boek maar biedt ook wat inzichten aan middels een online cursus. Deze cursus, waarvan de inleiding voor iedereen te bekijken is via de Volkskrant Banen website, kan worden gebruikt door de abonnees van Volkskrant Banen. Abonneren is gratis.

De 6 principes worden op een aantrekkelijke manier uitgelegd via video en heel soms wat interactie. Helder en duidelijk. Prima korte cursus die het boek verduidelijkt door de voorbeelden uit het boek goed te visualiseren. Op een prikkelende manier. Jammer dat het niet te bekijken is zonder wekelijks weer wat papier te ontvangen.

Hier als voorbeeld de video behorende bij onderwerp 2

One Response to “De plakfactor, geweldig boek”

  1. […] Obama neemt het woord. Gemakkelijk komen de argumenten naar voren. Als ik even de principes van ‘de Plakfactor’ erbij pak dan zie je dat Obama een algemene situatie (het gaat slechter met ons land dan ooit) […]

Leave a Reply

preload preload preload