jan 06

Op 23 en 24 januari vindt het Nationale e-Learning Congres al weer voor de 9e keer plaats. De eerste dag kent het karakter van de meeste congressen (topsprekers in de ochtend en ’s middags parralesessie’s), de tweede dag bestaat uit workshops.

nec

Livebloggen
De eerste dag ben ik namens www.e-learning.nl aanwezig en zal ik livebloggen. Afgaande op de sprekers ligt er een forse nadruk op gamebased learning. Zo komt Jeroen van Mastrigt vertellen over de (on)mogelijkheden van games in het onderwijs en gaat Frans Feldberg in op de vraag of Second Life en kennisontwikkeling onzin is. Ben benieuwd welke kant dit laatste verhaal opgaat. Ik heb een aantal mooie voorbeelden gezien van de inzet van virtuele werelden in opleidingen maar ben nog steeds kritisch. In Second Life zelf lijkt het ook steeds stiller en stiller te worden na alle media-aandacht van vorig jaar.

Intensieve workshops
De tweede dag kent maar 2 rondes waarin workshops worden gegeven van 3 uur. Hiervan mag ik er ook 1 verzorgen. Fijn om nu eens een intensieve sessie te kunnen doen i.p.v. een korte presentatie. Andere facilitators zijn bijvoorbeeld Wim Veen met een workshop over ‘Leren in fysieke en virtuele netwerken’ en Wilfred Rubens met een workshop over ‘Samenwerkend leren met behulp van social software’. Behalve mede-redactielid is Wilfred deze dag mijn directe ‘concurrent’ omdat hij eveneens in de middagsessie zit. Wie wel eens bij een interactieve workshop of presentatie van Wilfred heeft gezeten weet dat je er erg veel van opsteekt dus ik krijg het nog moeilijk!   😉

‘e-Learning in zijn beste vorm: een inspirerende, krachtige leerbeleving!’
In mijn workshop met bovenstaande titel combineer ik de expertise van vele andere sprekers en verken met de deelnemers de elementen die van e-Learning een echte beleving maken. Te veel e-Learning bestaat uit digitale boeken, afgewisseld met een filmpje of een quiz. Niet alleen weten de deelnemers na afloop hoe ze een veel betere en aantrekkelijkere e-Learning leerbeleving moeten creëren maar ook gebruik ik in deze workshop prikkelende werkvormen en voorbeelden.

U kunt zich nog inschrijven voor beide dagen of voor de workshops. Tot dan!

Leave a Reply

preload preload preload