jan 02

Het bijvullen van de ketel van de cv-installatie is een simpel klusje. Voor mij is het probleem dat er niet van echte routine sprake is omdat ik het te weinig doe. Elke keer vraag ik me af wat ook al weer de goede volgorde is. Moet nou eerst het kraantje open of niet? Deze keer besloot ik even te zoeken op Internet om het nu eens op de juiste manier te doen. Ik kwam bij een site van een leverancier die middels een video en een stappenplan uitlegt hoe een ketel op de juiste manier moet worden bijgevuld. Slim want dan wordt de servicemonteur niet voor dit soort basale vragen gebeld en zorg je dus dat mensen minder aanspraak maken op de ondersteuning (die immers al betaald is).

Natuurlijk kan het nog verbeterd worden, zo kun je de video niet pauzeren en kun je het visuele stappenplan niet in pdf-vorm printen. Dus dan maar met de laptop naar zolder! Maar het is een goed idee voor andere leveranciers en dienstenaanbieders, het zorgt voor tevreden consumenten die niet met hele simpele vragen je medewerkers belasten. En door de visuele aanpak snapt iedere leek wat er precies moet gebeuren.

Het gereedschap

Zie ook de website met de instructie.

7 Responses to “Ketel bijvullen met de laptop”

 1. Wilfred Rubens schreef:

  Kijk, voor dergelijke klusjes wacht ik tot de monteur de ketel jaarlijks komt controleren.

 2. Marcel de Leeuwe schreef:

  En dat is natuurlijk pas echt slim Wilfred! 😉

 3. Erik de Jong schreef:

  … en bij ons heeft de monteur juist een ruinie achtergelaten. Slangen en ringen waren zoek en een lekkage begon. Uiteindelijk toch maar zelf gedaan.

  Ben zelf nogal fan van videojug, daar vind je alles!

 4. Marcel de Leeuwe schreef:

  Ha Erik,

  Klinkt inderdaad niet goed. Moet je toch eens met Wilfred overleggen over het inhuren van zijn monteur. 😉

  Videojug is inderdaad al lang een van mijn favorieten. Raar genoeg had ik daar niet aan gedacht. Ik was eerst op zoek naar een monteur vandaar. Alleen deed Feenstra het niet meer. Na 3 jaar onderhoud melden ze simpelweg dat ze het type ketel niet meer ondersteunen. Juist.

  Wat ik bij videojug mooi vind is dat je (na gratis registratie) het filmpje ook kunt downloaden naar je iPod. Nu kon ik op mijn Touch het filmpje niet bekijken omdat het Flash was.

 5. Sjoerd schreef:

  Bij ons komt de monteur met de laptop die filmpjes zelf bekijken ;o)

  Maar dat is wel de volgende stap natuurlijk. Onze monteur moest laatst nog wat handboeken openen omdat het een gloednieuwe ketel was. Daar had hij een hele map voor bij zich. Dan denk ik toch meteen aan een iPad oplossing, of desnoods klein laptopje met breedband internet.

  En als de monteur gewoon ook even zelf een video maakt van het bijvullen van ons eigen systeem en die upload dan raak ik ook niet in verwarring door de rode slang (is de mijne wel goed) of heel andere thermostaat ;o)

  • Marcel de Leeuwe schreef:

   Hoi Sjoerd,

   We hebben net een nieuwe ketel gekocht en daar kun je gewoon de laptop inpluggen. Maar dat is alleen om een fout uit te lezen. Vervelend genoeg is de usability er alleen maar op achteruit gegaan. Eigenlijk verwacht ik nu dat ik op het schermpje van de ketel de instructie zie. Het tegenovergesteld is waar: je ziet onbegrijpelijke waardes en die moet je dan weer op papier gaan opzoeken. De oud had gewoon een analoge wijzer met een rood gebied. Nu staat er de waarde 1.2. Moet ik vervolgens bedenken of dat de juiste druk is. Erg weinig klantgericht.

   De eigen monteur een filmpje laten maken of zelf maken is wel een superidee! Gaat prima met je telefoon of een pocketcamera als de Kodak Zi8. Mooie service naar klanten toe!

   Hartelijke groeten, Marcel

 6. Sophie schreef:

  Super handig maar ik heb daar nooit het geduld voor hoor om dat allemaal zelf te gaan uitzoeken. Wel handig dat ze een instructiefilmpje laten zien over het werkt. Maar ik laat het liever aan een monteur over. Mocht je nog een monteur zoeken: http://www.cvketel-weetjes.nl/cv-ketel-offerte-aanvragen.html

Leave a Reply

preload preload preload