dec 06

Pearson Education en de Volkskrant hebben een boekje uitgegeven met verhalen uit de klas die je zijn bijgebleven. Een half jaar geleden stond er een oproep op de site en in de krant om verhalen in te zenden. De wedstrijd was geïnspireerd door het boek De Plakfactor, het geweldige boek van de gebroeders Heath.

De Plakfactor
Omdat ik zo enthousiast was over De Plakfactor besloot ik ook mijn verhaal in te sturen over mijn leerkracht op de St. Lambertusschool die naar een summercamp ging. Bovendien gebruik ik geregeld een oefening die hieraan gerelateerd is als ik een didactische training geef of een workshop over e-Learning. Om echt de essentie van een krachtige leerervaring te ontdekken vraag ik mensen dan om de ogen dicht te doen en te bedenken welke leerervaring ze is bijgebleven. Het is altijd mooi om de verhalen te horen. Uit de verhalen haal je de ingredienten die je als ontwerper ook kunt gebruiken in het ontwerp van een leerbeleving/leeractiviteit.

Gelukt, ik sta erin!
En mijn verhaal heeft het gehaald, en is opgenomen in een leuke verzameling verhalen. Verhalen die je bijblijven, die je raken.

Via de Volkskrant site of via bijvoorbeeld managementboek.nl kun je dit boekje kopen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Mijn bijdrage kun je hier lezen.

2 Responses to “Boek ‘De beste les’”

 1. Jo schreef:

  Leuk, een collega, ik sta er namelijk ook in. Met een verhaal over mijn leraar Duits.

 2. Marcel de Leeuwe schreef:

  Hoi Jo,

  Je bent in ieder geval door alle Russische berichten gekomen (ik zag dat je op je blog om die reden de reageermogelijkheid hebt uitgezet).

  Leuk om van een ‘collega’ te horen! Ik vond het boekje wel een erg leuk initiatief in ieder geval.

  Hartelijke groeten, Marcel

Leave a Reply

preload preload preload