jun 02

Elk jaar geniet ik enorm van de Learning conferentie in Orlando. Wie gaat mee?

_learning2013_500

Over de conferentie

Elk jaar organiseert Elliott Masie een e-Learning congres dat opvalt door de intensieve en didactisch sterke opzet. Sinds 1997 bezoek ik dit congres dat de laatste jaren plaatsvindt in Orlando. Het start vaak op zondag en en op woensdag is de afsluiting.

De blogposts van Learning 2012 vind je hier. De bronnen (video’s etc.) van Learning 2012 vind je op de site van Masie.

Dit jaar vindt Learning 2013 plaats van 3 t/m 6 november.

Kosten en opbrengsten

Natuurlijk is het een flinke investering. Ik vertrek op zaterdag en vertrek weer op donderdag (en kom aan op vrijdagochtend). Het congres kost $ 1495. Vliegticket Amsterdam-Orlando kost tussen de € 500 en € 600 en dan komt de hotelkamer er bij. Het congres wordt georganiseerd in het Disney Coronado Springs Convention Center en daar kun je ook een kamer nemen. Zelf doe ik dit omdat het programma al rond 8.00 uur begint en soms pas rond 22.00 uur afloopt. Je bent echter een stuk goedkoper uit als je een hotel verder weg zoekt.

Mij levert Learning ontzettend veel op. Zeker als je zelf een sessie verzorgt dan leer je ongelofelijk veel. Het is superintensief om zo met je vak bezig te zijn. Het inspireert me en ik hoor veel nieuwe denkbeelden. Het inhoudelijke niveau van de sessies is vaak hoog. Door de vele parrallelsessies kan ik altijd een passend programma samenstellen.

Uitnodiging!

Vorig jaar heb ik met Hans de Zwart een mooie sessie verzorgd over DIY-Learning. Daarnaast heb ik flink geblogd. Je merkt dat je samen extra leert. Heb je zin en mogelijkheden om mee te gaan dan kunnen we kijken of we samen kunnen bloggen of misschien een sessie kunnen verzorgen. Waarschijnlijk neem ik ook mijn videocamera mee en dan zouden we samen een videoverslag kunnen maken.

Het zou gaaf zijn om met een Nederlandse delegatie nog meer uit dit congres te halen!

2 Responses to “Mee naar Elliott Masie’s Learning 2013?”

 1. Chris Dorna schreef:

  Hallo Marcel,
  Ik ga mee, echt iets om (na de vakantie) naar uit te kijken!
  Chris Dorna

  • Marcel de Leeuwe schreef:

   Hoi Chris,

   Supergaaf dat je meegaat! Ik hoop dat je er net zo van geniet als ik elk jaar. Het is voor mij een heel bijzonder event. Ik kijk ernaar uit om samen met jou (en misschien nog wel meer Nederlandse e-Learning professionals) dit weer mee te maken.

   Hartelijke groeten,

   Marcel

Leave a Reply

preload preload preload