nov 11

Vandaag was weer een fantastische dag bij Learning 2009! Veel indrukwekkende zaken gezien en gehoord, je kunt dit lezen op www.e-learning.nl. Vandaag vond ook een tweede serie Pecha Kucha presentaties plaats.

Dit vind ik een bijzondere manier van presenteren. Het voorbereiden kost meer tijd dan een ‘gewone’ presentatie van 30 minuten. Juist omdat het moeilijk is om 20 dia’s te maken en daar maar 20 seconden per dia over te mogen praten. Ik vind de TeachMeets wat fijner. Want bij een Pecha Kucha heb je het gevoel dat je bij sommige dia’s veel minder nodig hebt dan 20 seconden, je moet dan wachten. Bij andere dia’s wil je misschien 1 minuut stilstaan. Maar al met al toch heel goed en niet alleen om ze te doen maar ook om ze te zien.

IMG_0730

Deze keer heb ik de presentatie opgenomen met mijn iPhone. Dat was een m4a bestand dat ik vervolgens met Audacity heb bewerkt en naar mp4 heb omgezet. Dat was een formaat dat ik zo kon toevoegen aan mijn SlideShare presentatie. Werkt allemaal heel goed. Volgende keer wil ik wel een gewoon microfoontje kopen omdat het wat raar staat om met je oordopjes in te presenteren 😉

2 Responses to “Pecha Kucha op Learning 2009”

 1. Henk Heurter schreef:

  Dag Marcel,

  Alle begin is moeilijk! Het lijkt mij vooral lastig omdat je je op de vorm gaat concentreren en minder op de inhoud. Ik heb diverse pk’s gezien en het valt me op dat mensen soms héél snel gaan praten en soms ietwat hulpeloos naar het scherm kijken omdat de tijd nog niet om is. En zo is de doelstelling: blijf boeiend! ondergesneeuwd en kijken we naar een kunstje dat de een beter beheerst dan de ander.

 2. Marcel de Leeuwe schreef:

  Hallo Henk,

  Ja, dat hulpeloos kijken daar kan ik me zomaar iets bij voorstellen. Ik zou dus het formaat wat losser gebruiken zoals bij de TeachMeets gebeurt. Het gaat erom dat je in korte tijd een verhaal vertelt. Dat is een kunst op zich. Maar het mag geen kunstje worden! Dan is het nut weg.

  Een Pecha Kucha moet je raken als je erbij bent en niet zozeer volledig zijn.

  Hartelijke groeten, Marcel

Leave a Reply

preload preload preload