apr 15

Nog steeds ben ik aan het nagenieten van de TeachMeet van vorige week. Een ontzettend leuk event dat ook in andere contexten waarschijnlijk erg bruikbaar is. Gisteren hadden zelfs de cursisten van de Fontys post-HBO opleiding e-Learning (waaraan ik lesgeef) het over de TeachMeet.

Vorige week heb ik wat video geschoten met mijn eenvoudige maar handige Zi6 van Kodak. Geen fantastisch beeld maar het geeft wel een idee van de TeachMeet.

9 Responses to “Compilatie TeachMeet”

 1. Willem schreef:

  Een prima compilatie!
  En wat grappig dat je er zelf ook op staat! 😉

 2. Marcel de Leeuwe schreef:

  Hoi Willem,

  Fijn dat je hem waardeert en ik snap tot op de dag van vandaag nog niet helemaal hoe ik er opeens zelf ook op kan staan 😉

  Bedankt voor het tijdelijk overnemen van de camera, hoewel het altijd wat vreemd is om jezelf te zien vind ik het wel leuk!

  Hartelijke groeten, Marcel

 3. Fons schreef:

  Prachtige compilatie Marcel. Laat goed zien hoe breed / veelzijdig het aanbod van presentaties was.
  Ik zet het filmpje graag op de wiki als een promo voor de TeachMeets.

 4. Henk schreef:

  Is het geen idee om tijdens de teachmeet ook leerlingen aan het woord te laten? Zij kunnen misschien nog beeldender vertellen wat het gebruik van ict voor hen betekent.
  Ik denk bijvoorbeeld aan Jaap Marsman (zie jouw blog over Moodle in het basisonderwijs) die samen met een leerling vertelt over het gebruik van een ELO in het PO. En dan niet over de techniek, hoe boeiend ook, maar over de meerwaarde voor hun onderwijs.

  Ik vond het jammer dat er zo weinig aanwezigen en bijdragen uit het PO waren. Die groep moet wat mij betreft nog warm gemaakt worden voor de teachmeet.

 5. Marcel de Leeuwe schreef:

  @ Fons,

  Ja, veelzijdig was het wel te noemen! En je wordt natuurlijk van harte uitgenodigd om de video te embedden op de wiki.

  @ Henk,

  Dank je voor je goede suggestie om ook leerlingen bij dit leerfeest te betrekken. Ik heb je idee ook al aan Fons voorgelegd (=organisator van TeachMeet) en ik denk dat we hier actief op kunnen sturen. Het zou echt iets toevoegen volgens mij.

  We kunnen dan in de PR ook meteen aandacht besteden aan het basisonderwijs. Juist daar gebeurt veel op didactisch gebied. behalve Jaap zijn er ongetwijfeld nog vele andere mensen die een prachtig verhaal kunnen houden.

  Enne, bij deze een uitnodiging voor jou om de volgende keer ‘live’ erbij te zijn en jouw ervaring, inzichten en passie te delen. Dat kunnen we goed gebruiken!

  Hartelijke groeten, Marcel

 6. Fons schreef:

  @Henk Een van de (door de wijziging van de aanvangstijd) gesneuvelde presentaties zou met kinderen zijn. Ik vind het een leuk idee dat zeker meerwaarde geeft aan het hele feest; het gaat tenslotte om leren en daar heb je de leerlingen hard voor nodig 😉

  Je tweede opemrking zou ik nog wel wat breder willen trekken: jammer dat er niet meer doceneten en leerkrachten waren op de TeachMeetNL. Dat is mijn belangrijkste doel voor een volgende TeachMeet. Ik denk dat je dan al veel sneller ook leerligen op je TeachMeet gaat krijgen.

  @Marcel De video staat inmiddels op de wiki: http://teachmeetnl.pbwiki.com/Het-Goede-Doel

 7. Marcel de Leeuwe schreef:

  @ Fons,

  Dank je voor je reactie!

  De link naar de wiki moet volgens mij zijn: http://teachmeetnl.pbwiki.com/Beeld-en-geluid

  Hartelijke groet, Marcel

 8. Jaap schreef:

  TeachMeet ’10? Ik zag het veel te laat, maar ben er volgend jaar dolgraag bij!

 9. Marcel de Leeuwe schreef:

  @ Jaap,

  Ja, iedereen zal ook blij zijn als jij er bij bent. Zoals je boven kunt lezen heeft Henk (van Station to Station) het al over een bijdrage van jou voor een volgende TeachMeet!

  Tot dan 😉

  Marcel

Leave a Reply

preload preload preload