sep 07

Al heel lang vol ik de blog van Jane Hart. Deze dame heeft o.a. een blog met de naam Jane’s E-Learning Pick of the Day. Elke dag noemt ze een e-learning applicatie. Ze neemt de beschrijving over van de makers en geeft zelf geen mening. Al vaak heb ik een bruikbare applicatie ontdekt dankzij Jane.

Een van de activiteiten van Jane is het verzamelen van top 10 lijstjes van mensen. Hieruit volgt een Top 100 van e-Learning tools. Leuk om te zien welke tools mensen zien als top tools voor leren. Zo heeft Hans de Zwart (mijn favoriete e-Learning professional) pas zijn lijst weer geupdate.

Gisteren heb ik eindelijk mijn lijstje aan Jane gemaild. Zie hier mijn favorieten. Je bent van harte uitgenodigd om jouw lijstje in te dienen en dat doe je hier. Tips voor geweldige tools kunnen natuurlijk ook hier in de comments!

Misschien is het ook iets om een top 10 van e-Learning professionals te gaan maken? 😉

4 Responses to “Top 10 e-Learning tools”

 1. Jeroen Krouwels schreef:

  He dan. Ik mis een Learning Processing Tool als Pulseweb! Actief gebruikt in zorgsector en bedrijfsleven, en via het bedrijfsleven steeds meer in het beroepsonderwijs… 🙂 GROET!

 2. Marcel de Leeuwe schreef:

  Hoi Jeroen,

  Tja, PulseWeb (zie http://www.learningsolutions.nl/PM-template-pulseweb.asp?pageid=197 ) kan best een hele prima tool zijn maar ik heb hiermee geen hands-on ervaring dus kan hij ook niet in mijn top 10 tools staan!

  Fair enough? 😉

  Hartelijke groeten, Marcel

 3. Egbert vd Winckel schreef:

  Hallo Marcel,

  Erg benieuwd naar die lijstjes (ben soms halve amerikaan).
  Echter beide links werken niet….

  Kun je eens checken?

  Groet,
  Egbert

 4. Egbert vd Winckel schreef:

  Oeps,
  Zie nu pas dat het al bijna 4 jaar oud is.
  Ik ga zelf wel zoeken. Sorry!!

Leave a Reply

preload preload preload