feb 26

Soms ben ik erg blij met P-learning. Graag blader ik in uiteenlopende magazines en boeken. Amazon heeft al ruim 10 jaar een goede klant aan mij, vandaag vond ik mijn eerste aankoop terug: Circle of Innovation van Tom Peters. Lezen doe ik met hart en ziel. Maar een echte cursus waarbij mensen in een lokaal kruipen kan zeker ook inspireren.

Vorig jaar heb ik deelgenomen aan een cursus Pod- en vodcasting van de Hogeschool Utrecht en de VPRO. Mijn held Wim de Bie kwam uitleggen hoe hij zijn blog maakt. Dat is een leerbeleving die je niet kunt evenaren met het lezen van een boek.

Cursus Redactionele Storytelling
Dit jaar was ik daarom wederom op de site van de Hogeschool Utrecht aan het zoeken naar een inspirerende cursus. Ik vond een hele goede: Redactionele Storytelling.

Het is vrij moeilijk om op de site een cursus te vinden maar toen dit was gelukt schreef ik me in. Een dag later werd ik gebeld. Helaas ging de cursus niet meer door. Nooit meer. Hij moest eigenlijk van de site af. Nu staat de cursus nog steeds op de site. Slecht.

Toen vond ik op een nieuwssite dat er een Centrum Digital Storytelling moest bestaan binnen de HU. Op de site was daar niets van te vinden. Na een mail kreeg ik diverse antwoorden maar een helder inzicht over dit centrum of een cursus ontbreekt nog. Jammer.

P-learning
Graag zou ik een mooie cursus over Digital Storytelling willen volgen om er nog beter in thuis te raken. Tot de tijd dat ik die heb gevonden ga ik verdiepende boeken lezen. Bij Bol.com heb ik er drie besteld. Vandaag kwam ‘Kleine verhalen, narrativiteit met multimedia in sociale beroepen‘ binnen. Ziet er goed uit! Ook gemaakt door/met mensen van de HU. Dus de kennis is vindbaar in boekvorm.

Paper-Learning is het voor mij helemaal in 2008. Het is gemakkelijk, u kunt het overal doen, op elk moment, op elke plek. Zowel gebruiksvriendelijk als goedkoop. Een nieuwe trend dient zich aan.

Leave a Reply

preload preload preload