feb 12

Zondag heb ik twee workshops gevolgd bij CMM. Deze gratis workshops waren een manier om de multimedia-opleidingen en cursussen onder de aandacht te brengen. Ik heb deelgenomen aan workshops over 3D en over videobewerking, en veel geleerd!

Bij de 3D workshop werd gebruik gemaakt van de applicatie Cinema 4D. Mijn eerste echte kennismaking met de wereld van 3D verliep goed. De applicatie oogt erg overzichtelijk en door de sturing van de trainer had ik het idee controle te hebben over het proces. Leuk om weer eens in een applicatietraining te zitten (ik heb erg veel van dit soort trainingen zelf gegeven). De applicatie is zeer volledig en het is moeilijk om een 3D afbeelding helemaal zelf te maken. ’s Avonds probeerde ik in een demo versie mijn iPod te reproduceren maar dit is nog niet gelukt. Licenties zijn te koop voor zowel de Mac als Windows.

cinema

Cinema 4D

Nu ook nog maar weer eens kijken naar de open source omgeving Blender. Dit is een open source 3D content creation suite, verkrijgbaar voor Windows, Mac en Linux. Al eerder had ik die op mijn MacBook gezet maar door mijn zeer beperkte voorkennis lukte het me niet om een goed begin te maken hiermee. De interface is ook wat minder overzichtelijk. Gezien de forse bedragen die je voor commerciële 3D-pakketten moet neerleggen is dit voor mensen die hier eens aan willen proeven een aardig alternatief. De Blender community is vrij actief en er zijn nu zelfs open games in de maak (samenwerking met ander open source project Crystal Space).

Eerste product (sorry, kon de movie niet meenemen dus scherm gefilmd)

One Response to “Exploderende iPod”

  1. Jeroen v B schreef:

    Voor het maken van 3d afbeeldingen is Google Sketchup ook zeker een aanrader. Dit is een gratis 3D applicatie die gratis te gebruiken is en erg intuïtief werkt.
    Je kunt hier heel makkelijk zelf mee aan de slag gaan en erg mooie dingen maken.

    Waarschijnlijk heeft Cinema 4D wel meer mogelijkheden dan Google Sketchup. Maar het blijft een tool die toch zeker de moeite waard is!

Leave a Reply

preload preload preload