jan 28

Wie wel eens met een webcam een Vodcast opneemt weet dat het niet meevalt om de teksten in één keer goed te doen, zeker niet als je ook nog eens in de camera moet kijken. Een programma om de teksten over het scherm te laten lopen is hierbij veel handiger dan dat je bijvoorbeeld in een tekstverwerker de tekst op het scherm zet.

ap

Op de MacBook gebruik ik hiervoor een prachtig programma dat Videocue Pro heet. Hiermee kan veel meer dan alleen dit. Als je echter alleen een autocue applicatie zoekt dan is waarschijnlijk CuePrompter.com een goede oplossing.

Met deze gratis webbased oplossing kun je snel teksten invoeren en vervolgens o.a. de snelheid en de lettergrootte instellen. Simpel maar het werkt prima. Je kunt maximaal 2000 karakters invoeren. Hoewel de site aangeeft dat Windows en IE nodig is, draait het prima op de Mac en kunnen zowel FireFox als Opera er prima mee uit de voeten.

Leave a Reply

preload preload preload