jun 26

Open Badges van Mozilla is volgens mij een zeer relevante manier om te laten zien wat je aan opleiding, leren of aan ontwikkeling hebt gedaan. Al eerder schreef ik over het maken en uitgeven van open badges via Moodle (zie ook de informatie op Moodle.org). De waarde van open badges heb ik eerder benoemd en tijdens Learning 2014 was het een belangrijk thema.

Het mooiste is als je de open badges direct op sites zoals LinkedIn kunt zetten. Helaas is juist een site als LinkedIn hier niet op ingericht. Erg raar omdat open badges zich daar prima voor lenen. Gelukkig kun je met een kleine omweg prima een badge zichtbaar maken bij LinkedIn. In deze video laat ik zien hoe je in een paar stappen je open badge die in Moodle staat, kunt publiceren op je LinkedIn pagina.

_Rabobank_Innoveren_in_alles_wat_we_doen!Als voorbeeld heb ik een open badge gekozen die ik heb gemaakt voor de deelnemers van het Rabobank leertraject ‘Innoveren in alles wat we doen!’. Dit leertraject heb ik als hoofddocent begeleid in mijn Moodle-omgeving. Binnenkort schrijf ik nog over dit traject want we hebben hier Moodle gekoppeld aan een open source Gamification platform Mambo. In onderstaande video zie je dat ik als ontvanger van een open badge in Moodle vervolgens deze badge plaats op mijn profiel bij LinkedIn.

De volgende stappen zijn nodig. Ik:

 1. bekijk de open badge in Moodle (in een speciaal blok of via mijn persoonlijk profiel);
 2. download de badge (is een .png bestand waar metadata aan gekoppeld is) naar mijn computer;
 3. upload de badge bij Mozilla Backpack (neutrale en gratis site waar ik open badges kan plaatsen en delen);
 4. zet mijn badge in een collectie in mijn Mozilla Backpack;
 5. kopieer de link naar deze collectie;
 6. plak de link in mijn LinkedIn profiel.

4 Responses to “Open badges op LinkedIn plaatsen”

 1. Sjoerd schreef:

  Handig! Wat is de functie backpack in Moodle zelf dan?

 2. Marcel de Leeuwe schreef:

  Hoi Sjoerd,

  In Moodle koppel je de afbeelding aan de metadata en vervolgens ken je de badge toe aan deelnemers in Moodle. Je kunt vervolgens binnen Moodle in je profiel de badges verzamelen. Zie ook https://www.leerbeleving.nl/2013/06/28/eerste-open-badges-uitgereikt/

  Ook als je een badge ergens uploadt zit de metadata erin gebakken en kun je doorklikken naar de server/url van waaruit de badge is uitgereikt. In mijn geval is dat mijn Moodle omgeving op http://krachtigeleeromgeving.nl/

  Is dit een antwoord op je vraag?

  Hartelijke groeten,

  Marcel de Leeuwe

 3. Laura Bruijns schreef:

  Hai Marcel,
  Het is mij nooit gelukt om de badge (Post HBO E-learning 2017) netjes op mijn linked-In profiel te zetten. Het ziet er niet uit. Heb je misschien een oplossing hoe ik kan zorgen dat het er wel netjes en professioneel uitziet?

  • Marcel de Leeuwe schreef:

   Hoi Laura,

   Heel graag zou ik je zeggen hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Probleem is echter dat LinkedIn zeer vaak hun systeem aanpast waardoor een eerder goed werkend proces weer teniet wordt gedaan. Nu is het probleem dat ze visueel de badge verprutsen. Helaas is er aan de kant van onze Moodle omgeving niets aan te doen. Dit ligt echt bij LinkedIn en tot mijn verbazing hebben ze nooit veel aandacht besteed aan de goede integratie met open badges.

   Sorry!

   Hartelijke groeten,

   Marcel de Leeuwe

Leave a Reply

preload preload preload