sep 20

Natuurlijk heb ik ook GIMP op mijn MacBook staan. Deze open source equivalent van PhotoShop biedt voor mij echter te veel functionaliteiten en vraagt teveel tijd om het goed te doorgronden. Als je op zoek bent naar een online editor waarmee je basishandelingen kunt uitvoeren met afbeeldingen dan is PicMonkey een prima alternatief. Beperkt maar krachtig.

PicMonkey is gemaakt door de ontwikkelaars van Picnik, een erg fijne editor. Deze editor is echter in 2010 gekocht door Google en is nu deels overgenomen in Google+. De site Picnik is dit jaar gesloten, zie voor uitleg hierover de site van Picnik. PicMonkey gebruik ik vooral veel als ik een aantal afbeeldingen verwerk in een leeromgeving of blogpost en ik wil ze een consistente look geven. Bijvoorbeeld wil ik dat alle afbeeldingen dezelfde afmetingen hebben en afgeronde hoeken met een schaduw. Dan is PicMonkey de snelste en eenvoudigste tool waarmee ik dit kan doen. Nu nog gratis te gebruiken maar het lijkt erop dat ze hetzelfde fremium model willen gaan invoeren dat Picnik ook had: een grote set aan functionaliteiten kun je gratis gebruiken en voor een beperkt jaarlijks bedrag kun je een rijkere set aan functionaliteiten gebruiken.

In de screencast laat ik een paar van de mogelijkheden zien. Welke tools gebruik je vooral voor dit soort klusjes?

 

5 Responses to “Mooie basic online editor voor afbeeldingen”

 1. Stuurvrouw schreef:

  Misschien iets voor de eerst volgende innovatieve zorgtafel?

  • Marcel de Leeuwe schreef:

   Hoi Mirjam,

   Dank voor je reactie. Jouw Innovatieve tafel lijkt me een heel mooi concept.

   Is het niet zo dat je deze reactie in de blogpost wilde plaatsen over e iPad app (zorg voor je zorg!)? Graag zou ik hierover van gedachte wisselen!

   Hartelijke groeten, Marcel

 2. Stuurvrouw schreef:

  Klopt! Mail me voor een kopje koffie, dan zetten we het in de markt!

 3. berkenbos schreef:

  Dit was een leuk artikel om te lezen. Ik ben alleen bekend met adobe photoshop voor het bewerken van een foto, maar ik vond die programma best wel ingewikkeld. PicMonkey ziet er makkelijk uit om mee te werken. Ik zal hem zeker uit proberen.

  • Marcel de Leeuwe schreef:

   Hoewel het al weer een oud bericht is (van 2012) is de editor nog steeds erg fijn en zelfs nog wat verbeterd.

   je kunt hem gratis proberen en daarna voor niet teveel geld ontdoen van reclame.

   Dank je voor je reactie!

   Hartelijke groeten,

   Marcel de Leeuwe

Leave a Reply

preload preload preload