feb 20

eXe is een open source tool om webbased trainingen (WBT’s) mee te ontwikkelen. Zelf heb ik er redelijk wat modules mee gemaakt en exeafbeeldinghoewel het een eenvoudige tool is met de nodige beperkingen, biedt het toch mooie mogelijkheden.

Een aantal van de WBT’s die ik met eXe heb gemaakt vind je hier. eXe is ook nog eens voor verschillende besturingssystemen geschikt. Downloaden kun je o.a. op de site.

Sites

Behalve de officiële site zijn er ook in Nederland en België veel eXe enthousiastelingen die met eXe fantastisch mooie dingen maken en/of er over schrijven. Een bekende en mooie site met veel informatie vind je bij Willy Vermaelen.

Nu is er ook een nieuwe blog over eXe. De blogger is Johannes, die momenteel de post-HBO opleiding e-Learning van Fontys volgt waar ik als docent een rol speel. De blog van Johannes draagt de naam HeXeKring en hij is gestart met een groot aantal berichten. Overigens niet alleen over eXe maar ook over gerelateerde onderwerpen zoals open source omgeving Moodle, web2.0 technologie of contentsites. Ik heb in ieder geval al wat nieuwe ideeën opgedaan, zo las ik de tip om via het iDevice ‘Externe website’ gebruik te maken van Google docs zodat andere op een dynamische manier zelf content aan de WBT kunnen toevoegen. Handig!

Dit soort slimme tips en kritische kanttekeningen vind je dus op HeXeKring. Enjoy!

hexekring1

2 Responses to “eXe blog erbij!”

 1. johannes schreef:

  Bedankt Marcel, ook voor je complimenten. Ik ga m’n best doen om zulke slimme en kritische dingen te blijven schrijven. Het zijn eenzelfde soort zaken die ik zelf al lange tijd bij anderen oppikte en die mij steeds verder hebben gebracht. Het moest er ooit van komen om eens zelf een bijdrage te leveren. Het is heel inspirerend te merken dat het ook gewaardeerd wordt. Ik kan het iedereen die hier (net als ikzelf) al lang over loopt te denken aanraden. Doen, ga bloggen, deel wat je weet of waar je een mening over hebt.
  Groet.

 2. Marcel de Leeuwe schreef:

  Hoi Johannes,

  Je hebt een interessante blog rondom een interessante tool (en denkrichting). En ik kan het alleen maar van harte eens zijn met je raad om te starten met bloggen.

  Iemand anders een goede edublog gestart: laat het weten!

  Hartelijke groeten, Marcel

Leave a Reply

preload preload preload