okt 07

Graag kom ik in contact met jou om het uitgeven van digitaal lesmateriaal nu echt goed aan te pakken. Ben je leerkracht in het basisonderwijs en hebben jij en je klas zin om een echt verschil te maken? Doe dan mee met Noordhoff Uitgevers!

Klik dan op onderstaande afbeelding om naar mijn Glog (multimedia) poster te gaan! Daarna kun je mailen naar m.deleeuwe @ noordhoff.nl (haal even de spaties weg).

4 Responses to “Leerkracht? Noordhoff zoekt jou!”

 1. Job schreef:

  Ha Marcel,
  Ik zat er al op te wachten. Eindelijk eens een uitgever die de kracht van web 2.0 benut 😉 Hoop dat het een succes wordt. Ik zal dit in ieder geval doormailen aan de stuurgroep ICT van mijn vorige bestuur, wellicht zitten daar mensen die mee willen doen! Trouwens, mooie glog!

 2. Marcel de Leeuwe schreef:

  Ha Job,

  Ik zat er ook op te wachten 😉 Niet omdat dit nou een hippe manier is maar ik ben ervan overtuigd dat je niet iets goeds voor scholen kunt maken als je de gebruikelijke manieren gebruikt:
  – een vooronderzoek op papier of telefoon;
  – een paar gesprekken met leerkrachten;
  – pilot als materiaal al klaar is.

  Volgens mij is het onmogelijk om echt iets goeds te maken zonder een echt structurele relatie en interactie met de doelgroep (en dat zijn ook de kinderen). En het is al een stap dichterbij mijn ideaal van producerend leren waarbij leerlingen veel digitaal materiaal maken en delen i.p.v. consumeren. Een Glog is misschien ook een voorbeeld van een web2.0 tool die zeker bruikbaar kan zijn in het onderwijs. Is weer een andere verwerkingsvorm dan een tekstgebaseerd werkstuk.

  Bedankt alvast voor het doorsturen van het bericht!

  Volgende week zit ik overigens al met de eerste edublogger samen (will be continued).

  Hartelijke groeten, Marcel

 3. Wilfred Rubens schreef:

  Leuk initiatief, Marcel!

 4. Marcel de Leeuwe schreef:

  @ Wilfred,

  Dank je, het heeft alleen nog niet bijster veel reacties opgeleverd. Waar blijven de bloggende leerkrachten?

  Anders moeten we het toch weer ouderwets doen met vragenlijsten en een schoolbezoekje. Zou jammer zijn!

  Hartelijke groeten, Marcel

Leave a Reply

preload preload preload