okt 02

Veel van de huidige educatieve games zijn zwak ontworpen. Ik geloof niet in de meeste edugames. Wel vind ik het concept van spelend leren goed. Alleen zijn veel games slecht ontworpen en is het een manier om content te presenteren waarbij de speler maar weinig eigen inbreng heeft.

Spelers maken zelf content
Meer kans zie ik in games waarin spelers zelf content maken. Al eerder schreef ik hier een post over. Een prachtig voorbeeld is de game World without Oil. waarbij gedurende 32 dagen de spelers zo’n 80% van de inhoud maakte (video’s, blogs, etc.), het verloop van de game werd afgestemd op de inbreng van de spelers. Dit type game wordt ‘Alternate Reality Game’ genoemd.

Ik denk dat dit een veelbelovende manier is van spannende gamebased leerbelevingen waarbij de speler geactiveerd wordt door zelf content te produceren.

Superstruct: Massively Multiplayer Forecasting Game
Nu is er de mogelijkheid om vanaf maandag 6 oktober mee te doen aan zo’n game. Het Institute for the Future heeft een game gemaakt, genaamd SUPERSTRUCT. De game (simulatie) is gratis te spelen en speelt zich af in 2019. Ook hier bepalen de spelers de toekomst door zelf de toekomst te maken. Door weblogs uit de toekomst te maken, podcasts, discussies te voeren etc. Na 6 weken is het spel afgelopen en wordt de balans opgemaakt. De website vermeldt het volgende over de game:

On September 22nd 2008, the Institute For the Future will launch the world’s first Massively Multiplayer Forecasting Game: Superstruct.

More than just about imagining what lies ahead, Superstruct is about building a better, stronger future. It’s about inventing new ways to organize the human race and augment our collective human potential.

With Superstruct IFTF introduces a revolutionary new forecasting tool: Massively Multiplayer Forecasting Games (MMFGs). MMFGs are collaborative, open source simulations of a possible future.

Wat schrijven anderen erover?
Ze hebben alleen geen gelijk als ze stellen dat dit de eerste game is maar dat is even niet belangrijk. Doe mee en bezoek de website: www.superstructgame.org. Wil je eerst meer lezen over deze game, zie dan:

Zie de introductievideo van het Institute for the Future:

Lijkt zo’n opzet je wat? Wat vind je van het idee om op deze manier de toekomst te verkennen?

Leave a Reply

preload preload preload