jun 05

Na een ernstige storing bij mijn provider xYnta is na ruim 2 dagen mijn blog weer in de lucht. De gevolgen zijn beperkt: er is voor zover ik kan nagaan 1 post verdwenen en nog wat recente comments.

Ik ben erg tevreden over de service. Voor 35 euro per jaar krijg ik vele mogelijkheden en het enige wat eraan schort is de uptime. Er zijn regelmatig momenten geweest waar de site minder bereikbaar was. Ook niet zo erg voor een blog zoals de mijne.

Het zou anders zijn als je voor je school of organisatie je Moodle omgeving host. Deze heb ik ook maar bij mij is het om te spelen, alle bedrijfskritische leeromgevingen zet ik op een Stoas-server.

Wat me opvalt bij de storingen van xYnta is de communicatie erover. Deze keer was er een aparte pagina om te berichten over de situatie. Ook werd er een klein aantal informatieve mails rondgestuurd.

Door deze heldere en transparante communicatie wordt het minder vervelend om zoiets mee te maken. Hierdoor blijft toch een positief gevoel hangen, ook na een storing van twee dagen.

Leave a Reply

preload preload preload