feb 01

Hebt u ook wel eens moeite om een presentatie of lezing goed vast te leggen voor later? Soms maak ik een mindmap of schrijf wat kernwoorden op. Maar of ik dit nu op papier doe of op mijn laptop, ik kan zelden alles bijhouden en mis soms belangrijke zaken. Zeker als ik aan het livebloggen ben is het soms moeilijk om het tempo bij te houden en alle informatie in me op te nemen.

Over een paar maanden (maart) komt er een digitale pen op de markt die een oplossing voor dit probleem belooft. De Livescribe ‘Smart Pen’ kan namelijk audio opnemen middels twee kleine microfoontjes die in de oordopjes zitten. Dit is al best aardig want ze claimen dat door het ‘stereo-opnemen’ een stem die verder weg is, beter is te verstaan dan dat je het met je oren hoort. Dat lijkt me nogal stug.

Het aardige van de pen is dat je ook echte aantekeningen maakt op speciaal papier en dat de pen vervolgens in staat is om de audio te koppelen aan de dingen die je opschrijft. Op deze manier krijg je een soort ‘bookmarks’ voor je audio. Dit lost een probleem op dat je vaak hebt met audio-opname: je moet eerst het geheel afluisteren om een structuur aan te brengen. De pen komt in twee versies op de markt: 1 en 2 GB. Het eerste model kost in de US $149 en de tweede kost $199.

Het lijkt me een hele aardige tool die ook kan helpen bij bepaalde ontwikkelklussen. Zo neem ik regelmatig een interview af met een inhoudsdeskundige. Daarna gebruik ik de audio als naslagwerk. Met deze pen breng ik er direct structuur in aan. Krijg ik eindelijk een multimediale en complete mindmap!

Zie de video voor een korte demo en uitleg van de pen.

Video thumbnail. Click to play.
Klik om te starten

Leave a Reply

preload preload preload