mrt 20

Sinds vrijdag 13 maart hebben we met 4 vakgenoten een website opgezet. Met Ank Dierckx, Jeroen Krouwels, Job Bilsen en ik proberen we onze collega’s zo snel en goed mogelijk te helpen. Op https://www.e-learning-beats-corona.nl/ vind je allerlei materialen en tips en we organiseren webinars.

In de webinars hebben we steeds Zoom gebruikt en ik kreeg veel vragen over hoe ik nu precies bepaalde handelingen uitvoerde in Zoom. Omdat ik zelf enthousiast ben over de tool heb ik schermfilmpjes opgenomen.

Bij deze een aantal instructiefilmpjes:

Zoom > Plannen van een nieuwe sessie

Zoom > Plannen van een sessie met inschrijven

Zoom > Starten van een sessie

Zoom > Gebruiken Breakout rooms

Zoom > Opnemen van sessies

Zoom > Geavanceerde instellingen

4 Responses to “Instructiefilmpjes gebruik Zoom (webinar)”

 1. Tineke Walstra schreef:

  Veel dank voor het delen Marcel! Ik heb de filmpjes, met vermelding van jou als bron, gedeeld met collega’s intern. Iedereen is er blij mee 🙂

 2. Henrique Oostingh schreef:

  Bedankt voor je instructie. Ik heb 2 vragen:
  1. Hoe kan ik de lettergrootte in chat vergroten of verkleinen.
  Ik heb per ongeluk de lettergrootte in chat vergroot, maar nu zijn de letters nu te groot.
  2.Ik wil een blanco word document in share zetten. En dan tijdens share het document vullen. De lettergrootte is dan te klein voor de deelnemers. Ik zie dan niet de balk bovenin waarmee ik het lettertype of lettergrootte kan wijzigen.i

  • Marcel de Leeuwe schreef:

   Hallo Henrique,

   Graag gedaan!

   1. Je kunt de lettergrootte in de chat vergroten door in te zoomen door op een Apple computer de Command en Plus teken (+) toets op het toetsenbord tegelijk in te drukken. Eerst Command vasthouden en dan op de plus. Elke keer op de plus zorgt ervoor dat de tekst groter wordt. Waarschijnlijk werkt dit in Windows met toetsenbordcombinatie ALT en PLUS-teken. Dit is dezelfde functie als je via een browser inzoomt.

   2. Je kunt het handigste in Zoom met Share screen je Word-venster te delen. Dan werkt Word zoals het normaal ook werkt en kun je lettergrootte instellen maar ook inzoomen zodat de tekst voor iedereen leesbaar is. Als je ook wilt dat deelnemers zelf teksten invoeren dan zou ik een online tool als Padlet aanraden (zie https://padlet.com/), ik heb deze tools ook besproken in Laaghangend fruit (appeltje 2 bij https://lowhangingfruit.info/)

   Succes!

   Hartelijke groeten,

   Marcel de Leeuwe

Leave a Reply

preload preload preload