mei 03

Pas heb ik de onlangs tot trendwatcher van 2009 verkozen Adjiedj Bakas gezien op een congres. Eén van zijn boeken (Megatrends Nederland) had ik lang geleden gelezen maar het had niet veel indruk gemaakt. De presentatie van Bakas was echter erg goed met rake observaties, humor (inclusief zelfspot) en gedurfde en prikkelende uitspraken. En een prachtig filmpje! Bij deze.

Toekomstbeeld uit 1967
Bakas liet met onderstaand filmpje zien waaruit het werk als trendwatcher bestaat. Verbijsterend om te zien dat in 1967 al vele dingen werden voorzien die we nu vanzelfsprekend vinden: online shoppen en bankzaken doen etc. Het bleek dat de voorspellingen in onderstaand filmpje destijds echter niet werden opgepikt.

Wat je wel ziet is dat de makers van het toekomstbeeld de trend van emancipatie gemist hebben  😉

3 Responses to “Antiek toekomstbeeld”

 1. Karin Winters schreef:

  heerlijk toch, ik druk op het knopje kopen en hij op betalen, waar is die goeie ouwe tijd gebleven 🙂

 2. Marcel de Leeuwe schreef:

  Ja, niet alle fantastische voorspellingen komen uit Karin! Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

  😉

  Maar wel knap dat ze zoveel wél goed hebben voorgesteld. Moet nog maar zien dat we met onze Griet (ken je Kantoor vd Toekomst nog?) ook van die juweeltjes in handen hebben.

  Hartelijke groeten, Marcel

 3. Marten Ris schreef:

  Is leuk. Alleen jammer dat wij mannen altijd alles moeten betalen. Zou nog beter geweest zijn als er een knop op gezeten zou hebben om de bestellinge ongedaan te maken………

Leave a Reply

preload preload preload