apr 17

Een kikker opensnijden kan heel leerzaam zijn. Een jaar of 5 geleden sneed ik virtuele kikkers open op de Froguts-site. Tijdens trainingen en workshops over e-Learning kwam deze site regelmatig aan bod. Het scheelt in ieder geval kikkers.

Hoewel ik zelf nooit een echte kikker tijdens de biologieles heb opengesneden krijg ik een aardig idee door de interactie. Behalve opensnijden moet je nog allerlei andere taken uitvoeren. De interactie zit niet alleen in handelingen maar je moet ook vragen beantwoorden.

Helaas is vanaf 2005 de site met de hele simulatie niet meer openbaar toegankelijk. Er kan nu maar een klein deel van de simulatie doorlopen worden. Zojuist heb ik de software gekocht omdat ik meer wilde laten zien in deze post. Na $38 betaald te hebben kreeg ik de melding dat de CD wordt opgestuurd. Daarop overigens meer dieren dan alleen de kikker. Op de site zijn er nog wat demo’s van andere dieren te zien.

Pffff…..waarom kan dit niet anders? Nu moet u minimaal 2 weken wachten totdat ik wat meer kan laten zien. CD’s met software; beetje 2005.

Leave a Reply

preload preload preload